Klassebåd Sejladser 2016

Hempel CupHempel Cup resultatlisteÅrsresultat25. maj - 29. juni
Superbrugsen CupBrugsen Cup resultatlisteÅrsresultat10. aug - 31. aug
Halberg CupHalberg Cup resultatlisteÅrsresultat7. sept - 01. okt

Resultatlister opdateres efter sejladserne og viser aktuel resultat til og med senest sejlede sejlads.

For Folkebådene er der en måneds Cup og et samlet årsresultat. Årsstilling bliver stående ved afslutning af en måneds serie.

Datorer for hver sejlads fremgår af sejladsbestemmelserne sammen med eventuelle ændringer som findes på opslagstavlen.

5sm-icon-klass1

Se resultater fra 2015

Folkebåd Meddelelser

Er det tid til at rulle sig sammen i et hjørne?

Udgivet d.24 sep 2019

Mørket ruller sig ind over os sejlere. Bådene er på vej på land, og kalenderen fortæller, at der er små 7 måneder til næste aftensejlads. Men minderne kan ingen tage fra os. 2019 blev igen en sæson med fantastisk sejlvejr. Fotoet er fra Folkebådenes klubmesterskab, den 21/9, og her havde flere korte bukser på, og vi burde sikkert have iført os solcreme. Sol og 2-6 m/s blev vi forkælet med. 4 sejladser fik Bjørn, Verner og hjælpedommer Køster givet 7 heldige Folkebåde. Sejladserne var på 40-50 minutter, og vinden var lidt ujævn i styrke og retning, hvilket gav noget spredning i et par af sejladserne. Cirkeline tog Bronze, Ká Nok sølv og ALPI hjembragte pokalen.

De forsvarende mestre, Rio, kunne ikke deltage, da Claus Lund samme dag, deltog og fuldførte Silverrudder! små 30 timer brugte han til turen rundt om vores ø. Sejt gået. Det har ikke været lutter lagkage at krydse fra Fyns Hoved til Strib Fyr, i mørke og 10 m/s.

Nogle er måske heldige at skulle sejle Rolling Home i Berlin i slutningen af oktober, og nogen skal til San Francisco Cup om en uge. Måske bringer de et resumé, her på siden? Personligt slutter jeg af med et stævne i Kiel 5.6. oktober, hvor jeg gaster på en Tysk båd. For os alle gælder, at vi skal sætte kryds i Kalenderen den 22/4-2020, hvor årets første aftensejlads startes kl. 19.00.

Flemming Palm ALPI 24/9-2019

Romsø Rundt 2019

Udgivet d.29 aug 2019

Husk, at der er Romsø Rundt kapsejlads lørdag, den 31/8.

Tilmelding og sejladsbestemmelser findes her på hjemmesiden – se → RR19.

Eller direkte på Nemtilmeld, alternativ før start.

Husk dog at tidlig tilmelding letter arbejdet for arrangørerne

Reserver allerede datoen nu!

Alle sejlbåde kan deltage, også både uden kapsejladslicens, da der også bliver et løb for turbåde.

Efter sejladsen tændes op i grillen og vi håber, at så mange som muligt har lyst til at hygge sammen bagefter.

Kølbådsudvalget

Endeligt anekort udleveres ved check-in

Folkebådene tiltrækker professionelle sejlere og unge piger

Udgivet d.15 aug 2019

Sol, 4-7 m/s, og 12 Folkebåde på Bugten. Heraf 2 spritnye legekammerater. Den ene er Morten Henriksen med sin familie (se foto, i endnu lånt båd), og den anden forlyder det at Henrik Kold har købt til sine 3 døtre. Det er lidt bemærkelsesværdigt og dejligt, at der nu er 6 piger under 30 år som sejler Folkebåd I Kerteminde. Måske det kunne tiltrække nogle flere unge mænd til klassen? I skrivende stund forhandles der derfor også, om en kalender for 2020, i god stil med andre sportsstjerners. Aftenens prikker tog ALPI og Cirkeline. Aftenens vinder blev dog den mere stabile KongFus.

Flemming Palm, ALPI

Nordic Folkboat Goldcup 2019

Udgivet d.10 aug 2019

Årets dyst om guldpokalen er gennemført i Århus i meget udfordrende vejrforhold. Se fx rapport fra Palm i ⇒ MinBaad hvorfra Jacobs foto stammer.

Pokalen blev i 2019 vundet af Kolding Sejlklub ved Per Jørgensen

Se samlet resultatliste for årets sejladser i ⇒ manage2sail

Kerteminde Sejlklub er stadig førende med 5 andele efterfulgt af Thisted og Kolding med hver 3 andele.

Pokalen vindes til ejerskab ved 6 andele.

Den samlede opgørelse over klubandele er opdateret på → KS-hjemmesiden

foto Jacob Palm

Lad ikke aftensejladserne dø i mørket!

Udgivet d.25 apr 2019

EU har igen bestemt, hvad der er bedst for os. Vi skal ikke længere besværes med at justere uret efter solens rutiner. På et tidspunkt vil hvert EU land blive bedt om at beslutte om vi vil have permanent sommertid eller permanent vintertid. Mange taler for vintertid, da det er den korrekte originale tid. Om sommeren vil det betyde, at solen står op kl. 3.24 om natten, hvilket så vil glæde meget få mennesker. til gengæld vil det afkorte de glade lange lyse sommeraftener. På fotoet ovenover er klokken 20.00, og en time senere, er det kulsort mørkt. Indføres permanent vintertid, vil vores aftensejladser blive kraftigt udfordret. Stem derfor SOMMERTID, og bred budskabet.

Nok om det. 24/4-19 sørgede vores beneledere for 2 perfekte sejladser, i 7 m/s fra øst, og høj sol. DEJLIGT at komme igang igen. Noget som desværre ikke mange fik udnyttet, idet kun 4 både stillede til start. Stakkels Astrea var dog velundskyldt, idet hun desværre mistede sin strut i bestræbelsen på at montere mast, i 18 m/s. Rio og ALPI delte 1. pladserne.

Vel på land igen, sørgede vores nye restauratør for at lægge godt fra land, med lækre ribben og bagt kartoffel.

Håber vi ser nogle flere smukke Folkebåde næste onsdag.

Flemming Palm, ALPI